Det finns lediga jobb som sjuksköterska i flera länder

Marknaden för bemanningssjuksköterskor tycks ständigt växa sig allt större. Därför finns det idag många lediga jobb som sjuksköterska i en rad olika länder runt om på vår planet. De olika uppdragen erbjuder dig möjligheter att växa som såväl privatperson som yrkesmänniska. Dessutom är förstås äventyret en stor del av det hela. Läs vidare så berättar vi mer!

Du kan jobba antingen inom Sveriges gränser eller utanför dessa

De olika jobb som sjuksköterska via bemanning som finns att söka på olika platser har såväl flera likheter som vissa skillnader. Till exempel varierar uppdragen när det kommer till allt från lön, geografisk placering, arbetsmiljö m.m.

Genom att ta anställning hos ett bemanningsföretag här i Sverige kan du låta dig hyras ut till såväl inhemska som vissa utländska uppdragsgivare. Dessutom har du möjlighet att själv bege dig ut utanför landets gränser i jakten på din nästa utmaning. Fortsätt att läsa så tipsar vi om några av de länder där du kan välja att arbeta!

3 länder där du kan söka lediga jobb som sjuksköterska

Några exempel på de länder där du kan hitta lediga jobb som sjuksköterska via bemanning är:

  • Australien. Australien är ett land som är så pass avlägset beläget från Sverige att det tillhör den lite mer okända världsdelen Oceanien. I mer än två årtionden har den australiensiska sjukvården använt sig av sjuksköterskor som har hyrts in via bemanningsföretag. Därför kan du ha goda möjligheter att få jobba i detta land om du är intresserad av att göra det.
  • Irland. Ett annat land som du kanske inte kommer att tänka på direkt när du blickar ut över Sveriges gränser är Irland. Men även i detta land har du möjlighet att söka lediga jobb som sjuksköterska och ge dig ut på ett lite annorlunda äventyr. Om du väljer att ta denna möjlighet kan du även passa på att resa runt lite och se dig om i Storbritannien med sina brittiska öar.
  • Norge. Många svenska sjuksköterskor väljer istället att resa över landsgränsen mot Norge för att jobba i vårt västra grannland. Faktum är att vissa svenska bemanningsföretag erbjuder dig möjligheten att jobba där.