Hur man maximerar effekten av artikelmarknadsföring

För att maximera effekten av artikelmarknadsföring bör du först skapa en bra titel för dina artiklar. Du bör skriva artiklar som förmedlar ditt företags personlighet och svarar på frågor som potentiella kunder ställer om ditt företag. En tilltalande artikeltitel kommer att väcka uppmärksamhet och locka webbsurfare till din webbplats.

Du kan få idéer till bra artikeltitlar genom att prata med ditt team och intervjua kunder. Du kan också läsa artiklar om ditt företag från andra källor, t.ex. din blogg och kundsupportforum.

När du har skrivit artiklar är nästa steg att marknadsföra dem. Artikelmarknadsföring är ett utmärkt sätt att öka varumärkeskännedomen. Enligt reklamens tumregel tar det tre till sju exponeringar för att ett varumärke ska bli känt. Detta gäller särskilt om dina artiklar tar upp populära sökord. På så sätt får du målinriktad trafik och bygger upp din ranking samtidigt. Förutom att få fler följare är artikelmarknadsföring också ett utmärkt sätt att öka intäkterna.

En lyckad artikel drar till sig en bred publik på nätet och ökar försäljningspotentialen på din webbplats. Populära artiklar kommer att etablera dig som en auktoritet inom ditt ämne och generera en lojal följarskara. Det ökade antalet personer som tittar på dina artiklar kommer att öka din sidrankning i sökmotorerna.

Ju fler som ser ditt innehåll, desto större är sannolikheten att de är intresserade av att köpa dina produkter eller tjänster. Detta gör artikelmarknadsföring till en värdefull investering för ditt företag. Om du skriver kvalitetsartiklar kommer det att vara värt din tid och kommer att vara värt din tid.

Strategi för artikelmarknadsföring

Välja en effektiv artikelmarknadsföringsstrategi är avgörande för din framgång på nätet. Först måste du identifiera demografin för din målmarknad. Sedan måste du välja lämpliga nyckelord och titlar för att locka deras uppmärksamhet. Du kan hitta de bästa nyckelorden genom att bläddra i relaterade bloggar, kundsupportforum eller på internet.

Välj sedan de ord som din målgrupp kommer att använda för att söka efter din produkt eller tjänst. För att lyckas måste du se till att din titel och dina nyckelord finns i början av artikeln och använda de ord och fraser som är mycket relevanta för innehållet i din artikel.

Syndikera artiklar genom ett nätverk av utgivare. Den här metoden ökar din artikels räckvidd via sociala medier. Du kan också syndikera ditt innehåll till ett nyhetsbrev med tusentals prenumeranter. Att syndikera dina artiklar kommer att öka din webbplats synlighet och trafik. Du kan också använda sociala medier för att dela dina artiklar med vänner och följare. Syndikeringssajter kan hjälpa dig att syndikera dina artiklar till dessa publikationer. Detta kommer att öka din trafik och din varumärkeskännedom.

Promota dina artiklar via e-post och sociala medier. Detta kommer inte bara att öka din synlighet i sökmotorerna, utan dina läsare kommer också att tycka att det är intressant och användbart. Se till att länka tillbaka till din webbplats eller produkt när det är möjligt. Du kan också hålla en löpande lista över ämnesidéer för att skapa innehåll till din blogg och ditt nyhetsbrev. Genom att göra detta kan du öka dina chanser att få fler prenumeranter och försäljning. Om du kan göra detta konsekvent kommer du att ha en framgångsrik artikelmarknadsföringsstrategi.

Hur man använder artiklar för marknadsföring online

Oavsett om du är ny på internet eller är ett erfaret proffs kan artiklar för marknadsföring på nätet hjälpa dig att få ut ditt namn och ditt budskap. Det finns så många olika sätt att använda artiklar och du kanske blir förvånad över hur mångsidiga de kan vara. Beroende på vilken typ av innehåll du skriver kan du använda dem som blogginlägg, inlägg i sociala medier eller till och med skapa en e-bok baserad på dina artiklar. Du kan spara pengar genom att inte anlita en affärscoach för att skriva dem, och du kan fortfarande lägga till din egen röst i dem.

För att skicka in din första artikel bör du kontrollera artikelwebbplatsens trovärdighet. Den bör ha en sund sidrankning och vara en legitim webbplats. Dessutom är kvaliteten på de artiklar som publiceras på webbplatsen viktig. De flesta bra artikelsajter har specifika riktlinjer för länkar och kan begränsa dig till endast en eller två av dem. Du bör också se till att webbplatsen du skickar dina artiklar till har en kvalitetsorienterad design och gott om utrymme för annonser.

Ahrefs är en fantastisk resurs för SEO. De har en blogg som erbjuder värdefull information för marknadsförare på alla nivåer. Du kan läsa deras SEO-guider, how-to artiklar och mycket mer. Innehållet är användbart för kunderna och kommer att öka försäljningen. Det finns många andra sätt att marknadsföra sig på nätet, och ett sätt är genom sociala medier. Genom att använda Facebook, Twitter och Google+ kan du nå en stor publik och interagera med dem på dessa sociala medier.

Sociala marknadsföringsstrategier

Nonprofit-organisationer, välgörenhetsstiftelser, offentliga vägförvaltningar, statliga myndigheter och räddningstjänster är några av de organisationer som använder sociala marknadsföringsstrategier. Men även kommersiella organisationer använder ibland sociala marknadsföringsstrategier. Amnesty International, en organisation som arbetar för att bekämpa orättvisor och främja globala mänskliga rättigheter, lanserade till exempel nyligen en prisbelönt kampanj för social marknadsföring 2006, där man införde bilder av svältande barn och offer för människohandel på busshållplatsbås i glas. Den resulterande reklamkampanjen ökade medvetenheten om världsproblem och ökade antalet donationer.

Förutom att öka produktkännedomen hjälper sociala marknadsföringsprogram organisationer att få insikt om sin målgrupp. Till exempel marknadsfördes en hormonell spiral socialt som en livsstilsprodukt, som erbjöd icke-kontraceptiva fördelar samt lättare menstruationer.

  • Sådana insatser kan bara vara effektiva om de kontinuerligt övervakas och testas för att säkerställa att de har störst effekt.
  • Program för social marknadsföring förknippas i allmänhet med stadsmarknader, men de kan också nå landsbygdssamhällen genom apotek, samhällsbaserade distributionsprogram och mobilt uppsökande arbete.
  • Ungdomsinriktade kampanjer i sociala medier är också ett vanligt sätt att nå denna population. I Etiopien, till exempel, sålde ett program för samhällsbaserade hälsovårdare (CHW) korttidsverkande preventivmedel till landsbygdsbor, vilket är ett vanligt problem i utvecklingsländer.
  • Det pris som en konsument betalar för en produkt för social marknadsföring är kostnaden för att vidta åtgärder för att få fördelarna.

Detta pris kan vara monetärt, men kan också inkludera andra faktorer som tid, ansträngning eller risk. När kostnaderna överstiger fördelarna är det upplevda värdet av ett erbjudande lågt och sannolikheten för att det ska antas är låg. Omvänt, om fördelarna är större än kostnaderna, är social marknadsföring mest effektiv när en produkt är tillgänglig för konsumenterna och lätt att hitta.

Ytterligare läsning om detta